Visser 't Hooft Lyceum

Kansrijk en uitdagend

Alle informatie voor groep 8

Visser 't Hooft Lyceum

Welkom op Visser 't Hooft Lyceum Leiden

De hoofdvestiging van het Visser kent twee gebouwen:
- tto-gymnasium, tto-havo en tto-atheneum; havo en atheneum in het gebouw aan de Kagerstraat
- mavo (vmbo-t) in het gebouw aan de Antonie Duycklaan

Open dagen 2016

Je bent van harte welkom tijdens onze open dagen en kennismakingslessen.
Kijk hier voor meer informatie.

Uitreiking diploma’s DELF

05-02-2016, 09:26

Donderdag 21 januari was de feestelijke uitreiking van de diploma’s voor DELF (Diplôme d’Etudes en Langue Fançaise) . De examens waren al in juni maar door de aanslagen in Parijs hebben de diploma’s even op zich laten wachten. DELF_2016_jan.jpg

De volgende leerlingen hebben hun diploma gekregen:

Niveau A2
Lisa Boltje
Joni Heemskerk
Lucas Karsch
Babette Schutte
Femke Verweij
Niveau B1
Merle Helmus
Antoine Piret
Charlotte ter Keurs
Megan van der Kolk
Nordin Verhagen
Niveau B2
Lisanne Abdou
DELF_2_2016_jan.jpg

Félicitations! Me Appels, Me de Boer, Me Skafidas-Buma


Brugklaskamp 2015-2016

visser_brugklaskamptekst_cropkl.jpg
klik op de foto voor film en meer beeldmateriaal

Wat hebben we geboft! Prachtig weer, een heerlijke locatie, honderden pannenkoeken gemaakt door enthousiaste hulpouders, gedreven junior-mentoren en, bovenal, 165 fantastische brugklassers die ons verblijf in Ter Aar tot een waar feest maakten!
Onze nieuwste leerlingen hebben alle ontberingen doorstaan! Er moest immers toch zo'n ruim vijftig kilometer op de fiets worden afgelegd zonder (!) de mobiele telefoon op zak. Iedere brugklasser ging de uitdaging aan om 3 dagen smartphones en ipads thuis te laten. Het resultaat? Geen emoticons maar 'echte' smiley's op de gezichten van leerlingen en begeleiding!!!
Tijdens de uitstapjes naar het Archeon en het zwembad, de drama-lessen en sportactiviteiten op het Zwaluwnest, fijne gesprekken bij het haardvuur en aan tafel, de laatste-avond-disco, en ga zo maar door, hebben we elkaar allemaal beter leren kennen. Geen selfies en Facebook om nog eens terug te denken aan een fantastisch kamp, maar mooie herinneringen aan een zeer geslaagd brugklaskamp!

Brugklassers halen met Globaland ruim 1600 Euro op

In de week voor de herfstvakantie gonst het van bijzondere activiteiten op het Visser aan de Kagerstraat: de brugklassers zijn 3 dagen bezig met het project Globaland: ze besturen een denkbeeldig ontwikkelingsland en maken plannen om met een microkrediet van 10 Euro geld op te halen voor een goed doel.
Dit jaar kiezen we voor de Stichting "de Vrolijkheid": vrijwilligers die in het Asielzoekerscentrum Katwijk bijzondere activiteiten voor kinderen organiseren.
Op vrijdagmiddag konden twee bestuursleden een zware doos met daarin ongeveer € 1650 aan muntjes en papiergeld in ontvangst nemen. Ze zullen dit geld besteden aan uitjes voor de kinderen in het AZC.

IMG_0004.jpgIMG_0027-001.jpg
Twee dagen creatief bezig zijn: discussiëren, musiceren en plannen maken om geld in te zamelen voor kinderen in het AZC-Katwijk


Voor het goede doel

De school heeft een traditie om jaarlijks een goed doel te steunen. In de cursus 2015-2016 staat de hulp aan vreemdelingen centraal.
Op verschillende manieren zamelen we geld in voor organisaties die zich bezighouden met opvang van asielzoekers in de regio Leiden. Tijdens de kerstdienst in de Hooglandse kerk wordt hiervoor gecollecteerd. Op 12 februari hebben de leerlingen een "goede doelen dag" met o.a. een nachtelijke lessenmarathon voor dit doel. We werken hier nauw samen met M25, de jongerenorganisatie van de Diaconie van de Leidse kerken.
Klik op het 25/7 logo om te zien hoe het vorig jaar is verlopen!
25vhlklein.jpg

Resultaten examens 2015

Geslaagden HAVO leerlingen na tweede tijdvak: 92%
Geslaagden VWO leerlingen na tweede tijdvak: 95%
Geslaagden VMBO TL leerlingen na tweede tijdsvak: 100%

collage_home_2015.jpg