Visser 't Hooft Lyceum

Kansrijk en uitdagend

Alle informatie voor groep 8: filmpjes, havo/vwo/tto, mavo

Visser 't Hooft Lyceum

Welkom op Visser 't Hooft Lyceum Leiden

homecollageLeiden.jpg

Vragen over tto op het Visser?

Ga je naar de brugklas en wil je tto doen, maar twijfel je nog? Of wil je gewoon meer weten?
We hebben de belangrijkste vragen over tto op een rij gezet.


HET VISSER IS 95 JAAR

Lessenmarathon 25/7

25vhlklein.jpg"De lessenmarathon voor klas 4, 5 en 6 zit erop. Wat een TOPnacht hebben we beleefd. Afwisselende workhops, enthousiaste leerlingen en een opbrengst voor de voedselbank Leiden van ruim € 4.000." Alle leerlingen en docenten die hieraan hebben bijgedragen willen we hiervoor hartelijk danken.

Klik op de afbeelding voor een leuke serie foto's die genomen zijn in die nacht."

De fancy fair een groot succes!

14-12-2014, 22:03

fancyfair2.JPGfancyfair3.JPG

fancyfair1.JPGDe leerlingen van de eerste en tweede klassen die de fancy fair hadden verzorgd, mogen trots op zichzelf zijn.
Het was vrijdag 12 december een groot succes. Uit de aula kwamen al rond 16.30 uur de meest lekkere etensgeuren je tegemoet. Veel bezoekers die tegen die tijd wel trek hadden, zorgden ervoor dat er goed verkocht werd.

Behalve lekkere hapjes, werden de bezoekers ook getrakteerd op muziek van de band, uitgenodigd om lootjes te trekken,of het 'spookhuis' te ervaren.
De avond die dankzij de leerlingen zo'n succes is geworden, heeft bijna 1600 euro opgeleverd.

fancyfair4.JPGfancyfair5.JPG

Inzamelingsactie voor de voedselbank!

11-12-2014, 14:16

voedselinzameling1.jpgvoedselinzameling3.jpg

Op 12 december trokken 100 derdeklassers de wijken in om voeding in te zamelen voor de voedselbank. De opbrengst overtrof onze verwachtingen - zeker omdat de weersomstandigheden niet echt meewerkten.
Gure storm en striemende regen weerhielden onze HELDEN er niet van om gewoon door te buffelen.
Met bolderkarren, bakfietsen en ander transportmaterieel werden enorme pakketten aangeleverd bij De Regenboogkerk en de Vredeskerk. Daar werd alvast een eerste selectie gedaan. Laat in de middag kwam het busje van de Voedselbank - maar dat moest meerdere keren op en neer rijden voordat alles was opgehaald.

Mogen we alle gulle gevers, onze super-leerlingen, een paar vrijwillige ouders, de medwerkers van M25 en onze collega's bedanken voor dit geweldige resultaat.

"klik hier"
om een uitgebreide reportage te zien


collage_bedankt.jpg

Comeniusuitwisseling naar Bennett Memorial High school in Tunbridge Wells

26-11-2014, 14:28

Sustainability and Faith; “kan interreligieuze dialoog bijdragen aan een duurzamer samenleving?”
Zo luidde de vraag waarmee 7 leerlingen van het Visser in Leiden samen met nog 21 andere leerlingen uit Engeland, Duitsland en Zweden een week gestoeid hebben. Opgetogen vertrokken zij op 9 november vanuit Leiden naar Royal Tunbridge Wells in kent, Engeland, en nog opgetogener kwamen zij 7 dagen later weer terug. Niet alleen hadden zij enorm veel geleerd over de positieve invloed die geloofsgesprekken kunnen hebben, maar natuurlijk hebben zij ook hun ogen uitgekeken naar schooluniformen, andere omgangsvormen, warme maaltijden op school, waar zij natuurlijk keurig voor in de queue stonden, en vele andere zaken die heerlijk Brits zijn. Voor sommigen was het alsof ze een Harry Potter film ingelopen waren, zonder tovenarij, maar evenzogoed een wonderlijke andere wereld.

P1100515.JPGP1100572.JPG

Het nogal abstracte thema van de uitwisseling kreeg handen en voeten door een bezoek aan de plaatselijke moskee, de komst van vertegenwoordigers van een interfaith dialogue group (interreligieuze gespreksgroep) en een workshop in Saint Paul’s Cathedral (London!).
Wij hopen in de toekomst regelmatig weer dit soort ervaringen met onze leerlingen te kunnen beleven.