Visser 't Hooft Lyceum Leiden

De periode van informatie-dagen ligt alweer even achter ons. Heel veel kinderen mogen we we voor onze nieuwe brugklas inschrijven. Ben je benieuwd hoe de verdere procedure is: klik dan op onderstaande link:

http://www.vhl.nl/leiden/aanmelden/


Onze school

Op het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden kun je een opleiding volgen voor mavo (vmbo-t), havo, atheneum en gymnasium. Bij havo en atheneum kun je ook kiezen voor tweetalig onderwijs dat je afsluit met een IB-examen (International Baccalaureate). Het gymnasium in de onderbouw van het Visser op de Kagerstraat is altijd tweetalig.

In de brugklas bieden we keuzemodules aan voor Chinees, Spaans, Filosofie, Sport en Drama. Hiermee kun je een persoonlijk tintje aan je opleiding geven.

Ook in de bovenbouw kun je veel kiezen: bijzonder is dat je op havo en vwo in drie kunstvakken examen kunt doen: beeldende vorming, drama en muziek. Ook kun je voor extra bètavakken kiezen als Natuur, Leven en Technologie (NLT) en wiskunde-D.


Speerpunten:

Het Visser legt bijzondere nadruk op drie speerpunten:
1. Internationaal onderwijs: we besteden aandacht aan Europese en Internationale Oriëntatie (EIO), gaan op uitwisseling en organiseren reizen binnen en buiten Europa.

2. Sterk mentoraat: de mentor werkt, samen met de mentorklas in elk leerjaar aan positieve groepsvorming en we zorgen voor een veilige schoolomgeving waar we naar elkaar omzien.

3. Onderzoekend leren: vanaf de brugklas trainen we vaardigheden die zijn gericht op “life long learning”: je leert om ook in de toekomst aan je ontwikkeling te blijven werken.Resultaten examens 2016

Geslaagden HAVO leerlingen na tweede tijdvak: 94,3%
Geslaagden VWO leerlingen na tweede tijdvak: 93,3%
Geslaagden VMBO TL leerlingen na tweede tijdsvak: 100%


Voor het goede doel

25vhlklein.jpg

De school heeft een traditie om jaarlijks een goed doel te steunen.
Op verschillende manieren zamelen we geld in voor organisaties die zich hiermee bezighouden.
In de periode van 2015 tot 2019 staan de "werken van barmhartigheid" centraal. Zo hebben we voedsel ingezameld in 2015, vluchtelingen geholpen in 2016 en geld ingezameld voor kleding-projecten dichtbij en ver weg.

We werken nauw samen met M25, de jongerenorganisatie van de Diaconie van de Leidse kerken.
Klik op het 25/7 logo om te zien hoe het vorige jaren is verlopen!

IMG_0004.jpg

Het Globaland project wordt elk jaar in de Brugklas georganiseerd.

IMG_0027-001.jpg

Twee dagen creatief bezig zijn: discussiëren, musiceren en plannen maken om geld in te zamelen voor kinderen in Kenya.

collage_home_2015.jpg