Visser 't Hooft Lyceum

Kansrijk en uitdagend

Alle informatie voor groep 8: filmpjes, havo/vwo/tto, mavo

Visser 't Hooft Lyceum

Welkom op Visser 't Hooft Lyceum Leiden

homecollageLeiden.jpg

OPEN DAGEN

De open dagen en kennismakingslessen zijn voorbij. Wil je nog iets weten over de school? Neem dan gerust contact op met mevrouw Linstra.

Kijk en luister naar leerlingen in onze filmpjes.

Wat wil je weten over tto?
Ga je naar de brugklas en wil je tto doen, maar twijfel je nog? Of wil je gewoon meer weten?
We hebben de belangrijkste vragen over tto op een rij gezet.

Klik hier voor het AANMELDFORMULIER

slaapkamer.jpgKunst tijdens de open dag: de slaapkamer van Vincent van Gogh

In het kunstlokaal is tijdens de open dag van 24 januari gezamenlijk gewerkt aan een groot kunstproject. Het project is helaas niet volledig voltooid, maar het resultaat mag er zijn! De slaapkamer van Vincent van Gogh 2015 is een kleurrijk geheel geworden.

slaapkamervangogh.jpg


Het Visser 95 jaar

Een geweldige actie in het kader van ons 95-jarig bestaan. Lees verder.

Speechtalent Chaima Maâtoug

26-01-2015, 17:23

Chaima_speecht.jpgTijdens de provinciale voorrondes van debattoernooi ‘Op weg naar het Lagerhuis’ was er, naast een serie groepsdebatten, ook een speechwedstrijd. De speech moest geïnspireerd zijn op de speech van minister Timmermans in de vergadering van de Verenigde Naties. De opdracht luidde: ‘We zijn benieuwd hoe jij naar de toekomst kijkt vanuit jouw perspectief als jonge wereldburger en wat jij zou zeggen wanneer je bij de Verenigde Naties zou mogen spreken.’ Ongeveer vijfentwintig leerlingen van verschillende scholen uit Zuid-Holland deden mee. De twee beste speeches werden nog eens gehouden voor alle aanwezigen. In een doodstille zaal spraak Chaima uit 5 vwo ons toe over gelijkheid, vooroordelen en een ideale wereld.

“De perfecte toekomst is dat er op de wereld naar iedere burger eerlijk geluisterd wordt. Dat iedereen eerlijk behandeld wordt en dat je niet anders wordt aangekeken vanwege je geloof of ras. Dat de mensen niet meer oordelen op hoe je eruit ziet, maar dat er wordt gekeken naar je talenten en je persoonlijkheid. Geen vooroordelen meer. Geen oorlogen meer tussen twee verschillende groepen met een andere ideologie. Geen haat zaaiende leuzen in de politiek die alleen maar voor een tweedeling van de samenleving zorgen in plaats van een verbroedering tussen de inwoners van onze mooie wereld.

Dit alles begint bij jezelf. Wij, als burgers moeten laten zien dat we hand in hand kunnen lopen. Wij moeten laten zien dat wij, ondanks onze verschillen, mensen zijn. Dat we allemaal van binnen precies hetzelfde zijn. […] Als jij de volgende keer een persoon ziet die anders is, vergeet dan niet dat diegene eigenlijk precies hetzelfde is als jij, een mens. En laat diegene zijn wie hij of zij wil zijn. […] Dames en heren, deze wereld is even de weg kwijt en wij moeten de wereld helpen de weg weer terug te vinden.”

Chaima mag op 8 maart meedoen aan de landelijke speechwedstrijd in Hilversum.

TTO van 't Visser in een antieke rode dubbeldekker

08-01-2015, 15:03

Dubbeldekker.JPGDocenten van het Visser reden donderdag 8 januari met een klassieke Engelse rode dubbeldekker door de stad. Het doel was om leerlingen van groep 8 kennis te laten maken met tweetalig onderwijs. De bus begon ’s ochtends in de Merenwijk, was daarna te vinden in Oegstgeest en eindigde ’s middags in de Burggravenlaan. De bus trok veel aandacht, omstanders stopten zelfs om te kijken en foto's te maken. De leerlingen uit groep 8 volgden op het bovendek van de dubbeldekker verschillende lessen in het Engels. Volgens de coördinator onderbouw, mw. Linstra, denken leerlingen vaak onterecht dat tweetalig onderwijs voor hen te moeilijk zou zijn. In de dubbeldekker hebben de leerlingen het tegendeel kunnen ervaren.

Zowel docenten als leerlingen waren erg enthousiast over de voorlichting en vonden het een groot succes. “Thank you for the English lesson” zeiden leerlingen na afloop.

Lees hier de meest gestelde vragen over tto op het Visser.

Bovenbouw naar uitvoering 'Mariken van Nieumeghen'!

06-01-2015, 08:54

marikenpers002.jpgOp woensdag 17 december hebben ongeveer honderd leerlingen uit de bovenbouw het theaterstuk 'Mariken van Nieumeghen' bijgewoond. Het stuk, gespeeld door het toneelgezelschap Al Dente onder regie van Jos Nijhof, biedt een moderne interpretatie van het bekende middeleeuwse mirakelverhaal. De voorstelling vond plaats in Het Leidse Volkshuis.

Het was heel bijzonder om mee te maken, te meer omdat zich onder de acteurs docenten en leerlingen van onze eigen school bevinden, terwijl ook de regisseur zelf op het VHL werkt! De leerlingen hadden het evenement voorbereid aan de hand van een lesbrief en de leerlingen uit 4V gaan er een recensie over schrijven: spannend om straks te lezen hoe zij diverse aspecten van het stuk waarderen!