Visser 't Hooft Lyceum

Kansrijk en uitdagend

Alles voor groep 8 Leiden en Leidse Hout

Visser 't Hooft Lyceum

Welkom op Visser 't Hooft Lyceum Leiden

homecollageLeiden.jpg

Vragen over tto op het Visser?

Ga je naar de brugklas en wil je tto doen, maar twijfel je nog? Of wil je gewoon meer weten?
We hebben de belangrijkste vragen over tto op een rij gezet.

Onderbouwschoolfeest - Superheroes

schoolfeestpng.pngAlle onderbouwers mogen 28 november in hun agenda schrijven, want dan is er weer een schoolfeest. Het thema is Superheroes dus gaan we helemaal los als superheld. Denk aan Spiderman, Superman, Batman, The Hulk of natuurlijk de Ninja Turtles. Je kan ook fout verkleed gaan als Mega Mindy, ons maakt het niet uit. Entree is voor de gehele onderbouw (mavo, havo & vwo). Kaarten zijn te koop via http://vhltickets.nl/feest.php?id=87. De kaarten zijn ook te koop in de Bassment.

We maken er een echt VISSERFEEST van, dus zorg dat je erbij bent. Ook kun je de Facebookpagina van TC - VHL liken zodat je op de hoogte blijft van alle nieuwtjes rondom het schoolfeest (https://www.facebook.com/TCvhl ). Tot dan!

Robert Vuijsje en 4 havo

14-11-2014, 15:58

Robert_Vuijsje_Hewin_en_Victorine_07_11_14.jpg
van links naar rechts:
Hewin, Robert Vuijsje en Victorine
Wat bedoelt Robert Vuijsje met ´Alleen maar nette mensen´? Wat vond hij van de verfilming? Wat betekent literatuur? De 4 havoleerlingen bestormden auteur Robert Vuijsje met vragen over zijn boek en bestseller Alleen maar nette mensen. Uitvoerig nam hij vrijdag 7 november de tijd om alle vragen te beantwoorden, maar de vraag hoeveel hij aan het boek had verdiend, bleef toch enigszins onbeantwoord. Dat wij beter niet bij Bol.com en Ako boeken kunnen kopen werd wel duidelijk, want daar verdient hij vrijwel niets aan.

Jonge onderzoekers op Ameland

06-11-2014, 22:34

Het is een mooie traditie: in oktober waren alle tweede klassers weer een paar dagen op Ameland. Natuurlijk waren er veel gezellige programma onderdelen, maar er moest ook gewerkt worden. Zo hebben alle leerlingen in groepjes informatie verzameld om een mini-profielwerkstuk te schrijven. Een greep uit de onderwerpen:

-onderzoek naar de aardgaswinning en welke gevolgen heeft dit op het eiland?
-welke invloed heeft de Tweede Wereldoorlog gehad op Ameland?
-hoe ziet het leven van een eilandkind eruit (met een bezoek aan de basisschool)
-hoe groot is het bereik van de vuurtoren?
-hoe maak je een mooi promotiefilmpje over het eiland?

Bij thuiskomst moesten de gegevens nog verwerkt worden in het mini-profielwerkstuk dat onderdeel uitmaakt van het onderzoeksportfolio van de leerlingen.

DSCF6114.JPGDSCF6151.JPG

Beroepen voorlichting

27-10-2014, 21:17

Zestig ouders gaven voorlichting over hun beroep.
Een drukte van belang in de docentenkamer in de Kagerstraat. Daar was de ontvangst van alle ouders die zich bij de decanen hadden opgegeven om wat te vertellen over hun beroep. Alle aangemelde ouders waren present. Tegen vieren verspreidden zij zich over bijna alle lokalen om in kleine groepjes aan onze havo- en vwo-examenleerlingen te vertellen over hun beroep. De leerlingen konden hun licht opsteken bij drie verschillende ouders. Om vijf uur was alles afgelopen. De ouders en onze leerlingen waren enthousiast over dit initiatief, dat zeker voor herhaling vatbaar is!

voorlichtingberoepouders.jpgvoorlichtingberoepouders2.jpg