Visser 't Hooft Lyceum

Kansrijk en uitdagend

Alle informatie voor groep 8: filmpjes, havo/vwo/tto, mavo

Visser 't Hooft Lyceum

Welkom op Visser 't Hooft Lyceum Leiden

homecollageLeiden.jpg

OPEN DAGEN

De open dagen en kennismakingslessen zijn voorbij. Wil je nog iets weten over de school? Neem dan gerust contact op met mevrouw Linstra.

Kijk en luister naar leerlingen in onze filmpjes.

Wat wil je weten over tto?
Ga je naar de brugklas en wil je tto doen, maar twijfel je nog? Of wil je gewoon meer weten?
We hebben de belangrijkste vragen over tto op een rij gezet.

Klik hier voor het AANMELDFORMULIER


Het Visser 95 jaar

Een geweldige actie in het kader van ons 95-jarig bestaan. Lees verder.


Frans bezoek!

21-04-2015, 13:49

Al 12 jaar organiseert de school een uitwisseling met het Lycée Alfred de Vigny in Loches (vlakbij Tours).

Afgelopen oktober zijn de leerlingen uit 3A naar Loches geweest en nu was het de beurt aan de Franse leerlingen om hier een week bij hun gastfamilie door te brengen.
frans_bezoek_april_2015.jpg

Van 11 t/m 18 april bezochten zij diverse musea in Leiden en Amsterdam en, samen met de Nederlandse leerlingen, het Escher museum en het Binnenhof in Den Haag (zie foto).
Ook dit keer namen de leerlingen weer afscheid met veel tranen en beloftes om elkaar digitaal snel te spreken.

Rooster tto-intake gesprekken 22 april 2015

15-04-2015, 12:11

Irene Zaalberg afgestudeerd aan Pre-University

14-04-2015, 14:35

Irene Zaalberg uit 6VE heeft op 9 april haar diploma van Pre-University gehaald. Twee jaar lang heeft ze naast haar schoolwerk college gelopen en onderzoek gedaan aan de Universiteit Leiden, samen met ruim negentig leerlingen van andere scholen.

ireneZaalberg.jpgIn vijf blokken heeft ze kennis gemaakt met wat wetenschap is en welke wetenschappelijke disciplines er zijn.
Van al die activiteiten heeft ze op diverse manieren verslagen gemaakt. Het onderzoek voor haar pws heeft Irene ook onder begeleiding van de universiteit gedaan.

Tijdens de feestelijke diploma-uitreiking in de Marekerk kregen alle studenten hun diploma uit handen van prof.dr. Thony Visser.
Irene, hartelijk gefeliciteerd!

Scholieren Filmfestival Leiden

10-04-2015, 10:29

Van woensdag 8 april tot en met vrijdag 10 april kunnen alle h/v-leerlingen van de locatie Kagerstraat in de hal kaartjes afhalen voor het Leidse Filmfestival dat woensdag 15 april voor onze school wordt georganiseerd in het Lido. De kaartjes worden op naam/leerlingnummer uitgedeeld.
Leerlingen kunnen kiezen uit 5 films, te vinden op de site www.scholierenfilmfestival.nl onder “besloten vertoningen van woensdag”.

Onderbouwleerlingen gaan vanaf 11.05 naar het Lido. De voorstellingen zijn verplicht en gratis. Ze beginnen om 11.45 of 12.00 uur.
De lessen zullen vervallen vanaf het 4e uur.

Voor de bovenbouw geldt hetzelfde, maar dan is er een keuze uit andere films en die beginnen allemaal om 13.45 of 14.00 uur.
De bovenbouwleerlingen kunnen op woensdag 15 april om 13.15 naar het Lido gaan fietsen. Docenten hebben aan het begin van het 6e uur nog even de gelegenheid om huiswerk op te geven, dus zorg dat je wel aanwezig bent in de les.

De examenklassen hebben gewoon examentraining op 15 april – zij doen dus NIET mee aan het Filmfestival.Tekst

Debatteam onderbouw debatteert in Arnhem over Kinderrechten

09-04-2015, 14:46

debat2015_3.jpgOp zaterdag 28 maart heeft de debatgroep van de onderbouw meegedaan aan het landelijke Unicef-debattoernooi in Arnhem. In totaal deden 58 teams mee aan dit toernooi. Onze debatgroep werd gevormd door Anneke Westmaas, Naomi van der Niet (beiden uit 3A), Fatima Zohra Lamzirâ (2D), Jesse Zwaan en Pien Smeets (beiden uit 1A).

In het Stedelijke Gymnasium Arnhem werd in 3 ronden uitgemaakt welke 8 teams op 11 september in Den Haag in debat mogen over kinderrechten met politici uit de Tweede Kamer. Ons team verloor nipt de eerste ronde, maar wist tweede en derde ronde wel winnend af te sluiten. Helaas was dat niet genoeg voor een plaats bij de beste acht. Toch hadden Anneke, Naomi, Fatima, Jesse en Pien dit niet willen missen. Ze eindigden in de brede middenmoot.