Visser 't Hooft Lyceum

Kansrijk en uitdagend

Alle informatie voor groep 8: filmpjes, havo/vwo/tto, mavo

Visser 't Hooft Lyceum

Welkom op Visser 't Hooft Lyceum Leiden

homecollageLeiden.jpg

OPEN DAGEN

De open dagen en kennismakingslessen zijn voorbij. Wil je nog iets weten over de school? Neem dan gerust contact op met mevrouw Linstra.

Kijk en luister naar leerlingen in onze filmpjes.

Wat wil je weten over tto?
Ga je naar de brugklas en wil je tto doen, maar twijfel je nog? Of wil je gewoon meer weten?
We hebben de belangrijkste vragen over tto op een rij gezet.

Klik hier voor het AANMELDFORMULIER


Het Visser 95 jaar

Een geweldige actie in het kader van ons 95-jarig bestaan. Lees verder.


北京我们来了 Beijing, we komen eraan!

19-02-2015, 14:13

20 februari vrijdagmorgen vroeg vertrekken 15 leerlingen die Chinees als keuzevak volgen naar Beijing voor een 10 dagen excursie. De leerlingen hebben er ontzettend veel zin in!

Volg de leerlingen en docenten op de volgende site voor mooie belevingen en foto’s:
http://vhlleideninbeijing.waarbenjij.nu

Presentaties profielwerkstukken

18-02-2015, 23:08

vwo_profielwerkstukken_2015.jpgOp dinsdag 17 februari liepen alle leerlingen uit 6-vwo wat nerveus door de school: ’s avonds moesten ze een presentatie geven over hun profielwerkstuk, voor een publiek van medeleerlingen, docenten en (het ergste?) hun eigen ouders!
Voor de TTO-leerlingen is deze avond extra belangrijk, want hun presentatie (in English of course) wordt ook nog eens beoordeeld met een cijfer voor het examen van het International Baccalaureate. En de ouders stellen hun vragen natuurlijk ook in het Engels.

Een groep leerlingen die al in 5-vwo was begonnen om een echte raketlancering voor te bereiden maakte grote indruk met een zelf ontworpen windtunnel en een (horizontale) lanceerinstallatie: hun begeleider, dhr. Mulder had voor alle vier als blijk van waardering een leuk presentje gekocht: op de foto staan dus 4 toekomstige natuurwetenschappers waar we nog veel van zullen horen.

Gymnasiumdag 2015

10-02-2015, 13:09

De leerlingen van het gymnasium van het VHL uit Leiden en Leiderdorp hadden op donderdag 5 februari een gezellige, creatieve dag met elkaar.
De leerlingen kregen een speciale themadag over Mythologie. ’s Morgens gingen ze in groepjes actief mythen uit de Klassieke Oudheid omwerken tot tableaux vivants.
’s Middags presenteerden de leerlingen in het theater het resultaat van hun inspanningen aan elkaar. Mooie, vreemde, boeiende verhalen, mythen en sagen uit de klassieke oudheid werden ten tonele gebracht tijdens de jaarlijkse gymnasiumdag.
Er werd fel gestreden om de begeerde wisselbeker, die dit jaar opnieuw naar Leiden ging.
gym2015_5.JPG
klik op de foto voor meer afbeeldingen

Dat was de met argumenten ondersteunde keuze van de jury, die bestond uit twee goddelijke wezens van de Olympos. Aanvullende prijzen werden uitgedeeld aan de mythen van Latona en de kikkers en Orpheus en Eurydice. Zie de fotoreportage.
Het was speels, origineel en vaak zeer grappig.

Kunst tijdens de open dag: de slaapkamer van Vincent van Gogh

10-02-2015, 13:06

slaapkamer.jpgIn het kunstlokaal is tijdens de open dag van 24 januari gezamenlijk gewerkt aan een groot kunstproject. Het project is helaas niet volledig voltooid, maar het resultaat mag er zijn! De slaapkamer van Vincent van Gogh 2015 is een kleurrijk geheel geworden.

slaapkamervangogh.jpg

TTO-leerlingen 4 VWO in Zweden

10-02-2015, 13:04

In de eerste week van februari zijn 7 tto-leerlingen uit 4-vwo in Zweden om samen met leeftijdsgenoten uit Engeland, Duitsland en Zweden te werken aan een paar projecten over het thema Duurzaamheid. Het thema wordt uitgewerkt voor de voedselproducte, de industrie en het zoeken naar een duurzaam samenleven in een multireligieuze wereld.
Naast veel diepgaande besprekingen zijn er natuurlijk ook momenten om elkaar beter te leren kennen en wordt er ook veel plezier gemaakt.
Klik op de foto om de weblog te lezen.

Zweden_februari_2015.jpg