Visser 't Hooft Lyceum

Kansrijk en uitdagend

Alle informatie voor groep 8: filmpjes, havo/vwo/tto, mavo

Visser 't Hooft Lyceum

Welkom op Visser 't Hooft Lyceum Leiden

homecollageLeiden.jpg

OPEN DAGEN

De open dagen en kennismakingslessen zijn voorbij. Wil je nog iets weten over de school? Neem dan gerust contact op met mevrouw Linstra.

Kijk en luister naar leerlingen in onze filmpjes.

Wat wil je weten over tto?
Ga je naar de brugklas en wil je tto doen, maar twijfel je nog? Of wil je gewoon meer weten?
We hebben de belangrijkste vragen over tto op een rij gezet.

Klik hier voor het AANMELDFORMULIER


Het Visser 95 jaar

Een geweldige actie in het kader van ons 95-jarig bestaan. Lees verder.


Let’s go!

25-03-2015, 20:51

Woensdag 25 maart verzamelden bijna 90 enthousiaste aankomende tto leerlingen zich in het theater. Klaar en eager voor hun tto intake, niks geen vrije woensdagmiddag. Alle leerlingen kregen eerst de gelegenheid om nog wat snelle vragen te stellen aan een speciaal tto panel, bestaande uit tto leerlingen uit verschillende leerjaren “Ooit spijt gehad van je keuze voor tto?”, “Ga ik nu slechter Nederlands spreken?” en andere vragen werden gesteld en beantwoord. (Nee, nooit spijt gekregen en nee, je wordt immers tweetalig).

IMG_0037.JPG

image.jpgIn echte lokalen bogen de leerlingen zich daarna over een dictee, een test over taalgebruik en een leer motivatie test. Bij een opstelopdracht mochten ze bedenken welk boek ze graag zouden zien aanspoelen op een onbewoond eiland; wordt dat je lievelingsboek of een SAS survival handboek, we zijn benieuwd.
Gelukkig was er ook tijd voor een fris en candybar en konden de leerlingen al voorzichtig eens zien wie er allemaal volgend jaar bij ze in de klas zouden kunnen komen. De tto afdeling groeit flink en volgend schooljaar gaan we van start met een t-gymnasium, een t-vwo en (voor het eerst) een t-havo klas.

Bezoek aan het Europese onderzoekscentrum CERN in Genève

09-03-2015, 14:50

cern3.jpgcern4.jpg

In de week van 18 februari hebben ruim 20 leerlingen uit 6 vwo het Mekka van de kleine deeltjes bezocht: CERN in Genève, het Europese onderzoekscentrum waar meer dan 20.000 mensen met meer dan 100 verschillende nationaliteiten onderzoek doen naar de fundamentele deeltjesfysica.
Bevlogen onderzoekers vertelden over hun bijdrage aan de zoektocht naar het Higgs-deeltje, de tegenslagen en hun uiteindelijke succes. De leerlingen hebben de deeltjesversneller met de torenhoge detectoren met eigen ogen kunnen aanschouwen: 100 meter onder de grond met een lengte van 27 kilometer en protonen die rondvliegen met een snelheid van 99,999999% van de snelheid van het licht.
Een ervaring om niet gauw te vergeten.

cern1.jpgcern5.jpg