Welkom op Visser 't Hooft Lyceum Leiden

collage_home_2015.jpg

Start schooljaar 2016-2017

glas_in_lood_nieuw_2.jpg

Werk in uitvoering:
Tijdens de vakantie is in de school hard gewerkt: lokalen zijn opgeknapt, zonnepanelen op het dak geplaatst, een nieuw lokaal op de zolder gemaakt, de ramen gelapt, de vloeren in de was gezet. En als klap op de vuurpijl: het glas-in-loodraam is "terug van vakantie”: gerestaureerd, schoongemaakt en zeer zorgvuldig opnieuw gemonteerd in wat vroeger de entree van het schoolgebouw was.

Alle introducties zijn fantastisch verlopen - wat een weer hebben we getroffen!
Maar nu weer een "gewoon lesrooster": te vinden op Infoweb.
We gaan er weer een heel mooi jaar van maken! Van harte welkom iedereen.

Extra informatie voor brugklassen 2016-2017

De afsluiting van schooljaar 2015-2016

WP_20160706_002.jpg

Het jaar zit er op en we sluiten af met een geweldig examenresultaat: we konden meer dan 300 diploma’s uitreiken.
De percentages zijn:
VWO: 94,3%
HAVO: 93,3%.
De afdeling vmbo-t (mavo) haalde zelfs 100%.
Vermeldenswaard is ook dat de gymnasiasten allemaal geslaagd zijn.
De uitslag van het IB-examen voor de TTO-leerlingen was opnieuw 100%: alle tto-ers hebben dit examen op het Higher Level afgelegd. Zij krijgen hun Certificate English Language and Literature in september uitgereikt.
Zoals (bijna) altijd konden we de diploma's van HAVO en VWO weer in de open lucht uitreiken. De foto's van onze oud-leerling Harry Stuurman zijn te bekijken en te downloaden via zijn site www.harrystuurman.com
Hier alleen een sfeerfoto van de diploma-uitreiking op onze tennisbanen.
Maar ook de leerlingen van de andere leerjaren hebben geweldig gepresteerd.
We konden meer dan 1000 mooie rapporten uitreiken.
Iedereen van harte gefeliciteerd en een mooie vakantie toegewenst!


Donderdag 16 juni 2016

Ministerie van Veiligheid en Justitie bezoekt het Visser.

Op vrijdag 22 april waren 15 medewerkers van het ministerie van V&J op bezoek om met leerlingen en leraren van het Visser in gesprek te gaan over belangrijke maatschappelijke thema’s. Het geheel was... Lees meer

Donderdag 16 juni 2016

Team Maths Challenge

Question 7: All of the odd integers from 1 to 999 inclusive are added up.
What is the total? [6 marks]

Op vrijdag 10 Juni 2016 hebben we meegedaan aan de jaarlijkse ‘Team Marthematics... Lees meer

Donderdag 16 juni 2016

4VWO naar Lille!

Vrijdag 10 juni gingen de 4vwo-leerlingen met Frans in het profiel een dag naar Lille. Ze kregen daar een rondleiding in het museum Le Palais des Beaux Arts, na het Louvre in Parijs het grootste... Lees meer

Vrijdag 27 mei 2016

Gezonde schoolkantine 2016

Het Leidse Visser ’t Hooft Lyceum heeft - als eerste school in Zuid-Holland! - een Gouden Schoolkantine Schaal 2016 van het Voedingscentrum verdiend. Met de Schaal laat het Visser aan de... Lees meer

Dinsdag 24 mei 2016

Excursiedag

Op woensdag 11 mei was traditiegetrouw weer de excursiedag voor de eerste drie leerjaren.
De bruggers gingen met de leraren biologie naar Blijdorp. De tweedeklassers deden een science/kunst... Lees meer


Brugklaskamp 2015-2016

visser_brugklaskamptekst_cropkl.jpg

klik op de foto voor film en meer beeldmateriaal

Wat hebben we geboft! Prachtig weer, een heerlijke locatie, honderden pannenkoeken gemaakt door enthousiaste hulpouders, gedreven junior-mentoren en, bovenal, 165 fantastische brugklassers die ons verblijf in Ter Aar tot een waar feest maakten!
Onze nieuwste leerlingen hebben alle ontberingen doorstaan! Er moest immers toch zo'n ruim vijftig kilometer op de fiets worden afgelegd zonder (!) de mobiele telefoon op zak. Iedere brugklasser ging de uitdaging aan om 3 dagen smartphones en ipads thuis te laten. Het resultaat? Geen emoticons maar 'echte' smiley's op de gezichten van leerlingen en begeleiding!!!
Tijdens de uitstapjes naar het Archeon en het zwembad, de drama-lessen en sportactiviteiten op het Zwaluwnest, fijne gesprekken bij het haardvuur en aan tafel, de laatste-avond-disco, en ga zo maar door, hebben we elkaar allemaal beter leren kennen. Geen selfies en Facebook om nog eens terug te denken aan een fantastisch kamp, maar mooie herinneringen aan een zeer geslaagd brugklaskamp!

Brugklassers halen met Globaland ruim 1600 Euro op

In de week voor de herfstvakantie gonst het van bijzondere activiteiten op het Visser aan de Kagerstraat: de brugklassers zijn 3 dagen bezig met het project Globaland: ze besturen een denkbeeldig ontwikkelingsland en maken plannen om met een microkrediet van 10 Euro geld op te halen voor een goed doel.
Dit jaar kiezen we voor de Stichting "de Vrolijkheid": vrijwilligers die in het Asielzoekerscentrum Katwijk bijzondere activiteiten voor kinderen organiseren.
Op vrijdagmiddag konden twee bestuursleden een zware doos met daarin ongeveer € 1650 aan muntjes en papiergeld in ontvangst nemen. Ze zullen dit geld besteden aan uitjes voor de kinderen in het AZC.

IMG_0004.jpgIMG_0027-001.jpg

Twee dagen creatief bezig zijn: discussiëren, musiceren en plannen maken om geld in te zamelen voor kinderen in het AZC-Katwijk


Voor het goede doel

25vhlklein.jpg

De school heeft een traditie om jaarlijks een goed doel te steunen. In de cursus 2015-2016 staat de hulp aan vreemdelingen centraal.
Op verschillende manieren zamelen we geld in voor organisaties die zich bezighouden met opvang van asielzoekers in de regio Leiden. Tijdens de kerstdienst in de Hooglandse kerk wordt hiervoor gecollecteerd. Op 12 februari hebben de leerlingen een "goede doelen dag" met o.a. een nachtelijke lessenmarathon voor dit doel. We werken hier nauw samen met M25, de jongerenorganisatie van de Diaconie van de Leidse kerken.
Klik op het 25/7 logo om te zien hoe het vorig jaar is verlopen!

Resultaten examens 2016

Geslaagden HAVO leerlingen na tweede tijdvak: 94,3%
Geslaagden VWO leerlingen na tweede tijdvak: 93,3%
Geslaagden VMBO TL leerlingen na tweede tijdsvak: 100%