Visser 't Hooft Lyceum

Kansrijk en uitdagend

Alles voor groep 8 Leiden en Leidse Hout

Visser 't Hooft Lyceum

Welkom op Visser 't Hooft Lyceum Leiden

homecollageLeiden.jpg

Vragen over TTO op het Visser?

Ga je naar de brugklas en wil je TTO doen, maar twijfel je nog? Of wil je gewoon meer weten?
We hebben de belangrijkste vragen over TTO op een rij gezet.

Beroepen voorlichting

27-10-2014, 21:17

Zestig ouders gaven voorlichting over hun beroep.
Een drukte van belang in de docentenkamer in de Kagerstraat. Daar was de ontvangst van alle ouders die zich bij de decanen hadden opgegeven om wat te vertellen over hun beroep. Alle aangemelde ouders waren present. Tegen vieren verspreidden zij zich over bijna alle lokalen om in kleine groepjes aan onze havo- en vwo-examenleerlingen te vertellen over hun beroep. De leerlingen konden hun licht opsteken bij drie verschillende ouders. Om vijf uur was alles afgelopen. De ouders en onze leerlingen waren enthousiast over dit initiatief, dat zeker voor herhaling vatbaar is!

voorlichtingberoepouders.jpgvoorlichtingberoepouders2.jpg

Projectweek Kagerstraat

14-10-2014, 08:39

project_okt_2014.JPGIn de week voor de herfstvakantie staat de Kagerstraat op zijn kop. Veel leerlingen zijn op buitenlandse reizen, examenleerlingen werken aan hun profielwerkstukken. Brugklassers doen citotoetsen en houden zich bezig met een debat over verkeersvraagstukken. Derde klassers volgen les met een spectaculaire koude-stikstof act (zie foto’s). Buiten lieten studenten van de Universiteit zien wat er gebeurt als je een petfles met stikstof in een pan met warm water stopt: met een enorme knal spatte de fles uit elkaar….

project_3_okt_2014.JPGproject_2_okt_2014.jpg

Leerlingen_bij_Huis_Doorn.JPGIn het kader van een project over de Eerste Wereldoorlog ging 3K in de projectweek op stap.
Samen met de mentor en de geschiedenisdocent werd de tentoonstelling bij Huis Doorn bezocht - en leerden ze natuurlijk ook over het leven van de verbannen Wilhelm in Doorn.
Op de foto poseren ze naast de buste van laatste Duitse keizer.

Projectweek_okt_14_1.JPGProjectweek_okt_14_2.JPG

Terwijl de Brugklassers weer hun onvolprezen Globalandproject doen, waarbij ze met een microkrediet van € 10,-- proberen een groot bedrag voor een weeshuis in Roemenië bijeen te "verdienen", zijn de leerlingen van 4-vwo bezig met het project Breaking News. Hoe probeer je met een geraffineerd actieplan zoveel mogelijk mensen te interesseren voor één van de "verborgen rampen" die de wereld in hun greep houden: van kindsoldaten tot ondervoeding en uitbuiting. Op de foto's leerlingen die met behulp van moderne media (Smartphones in de klas) aan de gang zijn.
Maar ook een stoere gast die geen probleem heeft met het gebruik van kleurplaatjes. Als het doel maar gehaald wordt!
Projectweek_okt_14_3.JPG

globaland_oktober_2014.jpg
De actie Globaland was ook dit jaar weer een
groot succes. De totale opbrengst was ruim boven de
€ 1.100 - en dat in 3 uur tijd. Geweldig bedankt allemaal.
Tamara Breton van M25 ("de Bakkerij") was erg
blij met dit bedrag voor een voedselbank in Roemenië.
winnaars_oktober_2014.jpg
De leerlingen met het hoogste aantal punten kregen een Snowboardprijs.
Ook zij waren dus blij.

Veldwerk aardrijkskunde 6-VWO

04-10-2014, 18:48

WP_20140930_009.jpgDinsdag 30 september hebben de 54 leerlingen uit 6 VWO in het kader van het examenonderwerp Leefomgeving een dag veldwerk gedaan in de buurt van Lopik en in de stad Rotterdam. In de ochtend is het rivierlandschap in de buurt van Lopik verkend. Aan de hand van het maken van dwarsdoorsnedes, karteringsopdrachten en een bodemprofiel werd duidelijk welke processen hier hebben plaatsgevonden.

In de middag maakte het fysisch-geografische veldwerk plaats voor een sociaal-geografisch veldwerk in 3 verschillende Rotterdamse wijken. Aan de hand van een factsheet werden de verschillen tussen wijken als Kop van Zuid, Katendrecht en Afrikaanderwijk duidelijk. Afgezien van het vele werken maakten de leerlingen ook kennis met de Rotterdamse nuchterheid en multiculturele gastvrijheid.

WP_20140930_0011.jpgWP_20140930_004.jpg