Visser 't Hooft Lyceum

Kansrijk en uitdagend

Alles voor groep 8, klik hier

Visser 't Hooft Lyceum

Nieuws Leiderdorpgroep8collage1.jpg


Max Heim (1W) wint uitvindersprijs met zijn bloempotspuiter

14-04-2014, 14:20

Max Heim uit klas 1W heeft op 10 april in de finale van de Willie Wortel Wedstrijd met zijn uitvinding 'bloempotspuiter' de prijs ’Lampje’ gewonnen! Dit is de prijs voor het meest innovatieve idee dat technisch het meest vernieuwend of interessant is. Er deden 13 finalisten mee. Als je op de foto klikt kun je de uitvinding op film bekijken!foto3.jpg
Klik op de foto voor een impressie van Omroep West TV

Brugklassers gymnasium naar RMO

08-04-2014, 22:21

De brugklassers van de afdeling gymnasium in Leiderdorp en in Leiden brachten op donderdag 3 april een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Na een algemene inleiding en een introductiefilm gingen de leerlingen in groepjes aan slag. Aan de hand van een werkboek met onderzoeksopdrachten verdiepten ze zich in de verhalen achter de voorwerpen uit de Romeinse collectie. Verhalen over het opgraven, verwerven, restaureren en beheren van die voorwerpen, maar ook over het dagelijks gebruik ervan in de Romeinse tijd.
Klik op de foto voor een impressie...
gymrmo2014002_312x234.jpg

Gymnasiumdag brugklassen

06-02-2014, 22:51

Orpheus mag niet omkijken wanneer hij zijn geliefde meevoert uit de onderwereld; alles wat Midas aanraakt verandert in goud, inclusief zijn bord met erwtensoep; Romulus en Remus worden groot dankzij de tepels van een wolvin; Admetos krijgt een cadeau van Herakles: zijn eigen vrouw...
Mooie, vreemde, boeiende verhalen, mythen en sagen uit de klassieke oudheid die door de gynmnasiumbrugklassers uit Leiden (1A) en Leiderdorp (1P) ten tonele werden gebracht tijdens de jaarlijke gymnasiumdag, dit keer op donderdag 6 februari.
Er werd fel gestreden om de begeerde wisselbeker, die dit jaar naar Leiden ging. Dat was de met argumenten ondersteunde keuze van de jury, bestaand uit twee ontheemde, plotseling uit de oudheid opgedoken Grieken die zich gedroegen naar de gewoonten van hun tijd. Het was een prachtige dag waarop leerlingen en leraren vol tevredenheid terugkeken.
Klik op de beker voor een reportage...
gymdag2014beker_114x234.jpg