Visser 't Hooft Lyceum

Kansrijk en uitdagend

Alles voor groep 8, klik hier

Visser 't Hooft Lyceum

Locatie Leiderdorp


vhl_LP_home001.jpg


Muzenlaan 155
2353 KD Leiderdorp
tel. 071 5890488
e-mail: info@lp.vhl.nl
Is uw kind ziek? Belt u dan dezelfde dag tussen 7.45 uur en 8.30 uur naar school, 071 5890488.
ls uw kind ook na een weekend nog ziek, belt u dan op maandagochtend opnieuw.

Het Visser 't Hooft Lyceum in Leiderdorp heeft in 2015-2016 de brugklastypen vwo (atheneum / gymnasium), havo-vwo, havo en mavo-havo. Er is een volledige afdeling mavo (vmbo-theoretisch) en een onderbouw (eerste drie leerjaren) havo en vwo.Havo- en vwo-leerlingen gaan voor de bovenbouw naar het Visser in de Kagerstraat in Leiden. Voor onderwijs en begeleiding van de leerlingen zijn twee kernteams verantwoordelijk: brugklassen havo-vwo, 2 en 3 havo-vwo; brugklassen mavo-havo, 2, 3 en 4 mavo.

Talentstroom, wat is dat? Bekijk het filmpje!

Voor brugklassers en tweedeklassers die iets extra’s aankunnen heeft het Visser in Leiderdorp de zogenaamde Talentstroom. Je kunt je Talent Taal, je Talent Science of je Talent M&M op je eigen manier en in je eigen tempo ontwikkelen. Daarbij word je uitgedaagd om onderzoek te doen en/of een ontwerp uit te voeren. Een talentbegeleider helpt je om je plan tot een goed einde te brengen.
Je cijfers moeten natuurlijk goed zijn, maar als je op basis van een goed resultaat mee mag doen, dan kun je in principe aan de slag en maak je samen met de talentbegeleider een plan voor datgene wat je wil gaan onderzoeken of ontwerpen.
Klik op de foto voor een filmpje over Talentstroom 2016.
talentstroomstill.jpg


Gymnasiumleerlingen 'naar Rome'

21-01-2016, 22:12

Op maandag 18 januari gingen de gymnasiumleerlingen van de klassen 2P en 3P 'naar Rome'. Dat was natuurlijk niet werkelijk het geval, maar wel bezochten de leerlingen in de Nieuwe Kerk in Amsterdam de grote Rome-tentoonstelling rond keizer Constantijn de Grote.
In een rondleiding langs zeldzame kunstschatten kwam een stukje geschiedenis tot leven: hoe Rome in de vierde eeuw transformeerde van een keizerlijke hoofdstad vol tempels naar een pauselijk centrum vol kerken.
Het werd een leuk en leerzaam dagje Amsterdam, met tot slot natuurlijk het onvermijdelijke bezoek aan de McDonald's. Daar zijn er veel van in Amsterdam, zoals de leerlingen met eigen ogen konden vaststellen.
gymn1516adam.jpggroep8141501.jpg