Tweede Fase

voorlichtingberoepouders.jpg

De school op de Kagerstraat heeft een grote bovenbouw: dat betekent dat we in staat zijn om veel verschillende vakken aan te bieden buiten de wettelijk vastgestelde Profielen.

Een ruime keuze aan talen, extra wiskunde-D en vakken als natuur, leven en technologie (NLT) of bewegen, sport en maatschappij (BSM) zorgen ervoor dat je ook in de bovenbouw een persoonlijk accent in je opleiding kunt aanbrengen.

Informatie over het volgen van een een extra vak.

En natuurlijk gaat de “onderzoeksleerlijn” uit de onderbouw ook door in de bovenbouw, met het profielwerkstuk als afsluitende meesterproef van je opleiding.

In vwo 4 volgen de leerlingen het vak Global Perspectives: een uitdagend vak, ontwikkeld door Cambridge University dat gericht is op het aanleren van onderzoeksvaardigheden.

Onderwijsleercentrum

Oude schoolgebouwen als het Visser op de Kagerstraat hebben vaak een grote zolderruimte. Op onze school is die ingericht als een groot, multifunctioneel onderwijs leercentrum.

Naast een aantal ruimtes met digitale leermiddelen vind je hier ook een zeer goed geoutilleerde mediatheek, voorzien van studieruimtes, zodat je ook in tussenuren of na schooltijd op school kunt (samen)werken.

Deze afdeling mag met recht het servicecentrum van de school heten: daar kun je terecht voor kopiëren, aanvragen van schoolpassen, inbinden van werkstukken en veel meer.
En natuurlijk ga je er ook je boeken lenen!