Naar het Visser in Leiderdorp

Het duurt niet lang meer of uw kind staat voor een heel belangrijk moment in zijn of haar leven: de overstap naar de brugklas en dus naar een 'grote' school voor voortgezet onderwijs. In Leiden en omgeving staan best veel van dat soort scholen. Tussen al die 'reuzen' is het Visser 't Hooft in Leiderdorp tamelijk klein. En 'klein' betekent ook: overzichtelijk, veilig, vertrouwd en vooral: onwijs gezellig.


Om ervoor te zorgen dat uw kind binnenkort de goede keuze maakt, hebben we op deze pagina een paar dingen bij elkaar gezet. Ook hebben we een speciale folder voor leerlingen uit groep 7 en 8 gemaakt en hebben we een groot aantal tips voor u verzameld die handig zijn bij het kiezen van een middelbare school.

Het aanmeldingsformulier hieronder kunt u op twee manieren gebruiken: printen, invullen, handtekening plaatsen en opsturen of digitaal invullen (met Adobe PDF-reader), printen, handtekening plaatsen en opsturen.


Ons onderwijs en onze opleidingsniveaus

Natuurlijk wilt u van alles weten over de school die u met uw kind gaat kiezen. Heel belangrijk is de vraag: welk soort brugklassen zijn er en hoe stellen we vast welke opleiding een leerling kan gaan volgen? De informatie daarover staat op de pagina Brugklassen en niveaus. Daarbij kan het verstandig zijn om ook eens even te kijken op de aparte pagina die we gemaakt hebben over Modern gymnasium.

Leiderdorp verschilt van andere scholen vooral door de manier waarop het onderwijs gegeven wordt. Het beste kunt u daarvoor kijken op de pagina die gaat over Leerpleinen en lokalen.

Een ander opvallend kenmerk van het Visser is, dat het vak Spaans wordt gegeven tot en met het eindexamen. En voor degenen die wat minder met taal en wat meer met techniek hebben, is het goed om te weten dat de school Meer met science doet.

Verder: de school is trots op het aanbieden van Extra sport en kunst in de brugklas en ook op het speciale traject voor talentvolle leerlingen, de zogenaamde Talentstroom: daarover gaat de pagina over Talentontwikkeling.

Wanneer u heeft ontdekt dat Visser in Leiderdorp de school voor uw kind zou kunnen worden, dan is het ook fijn om te weten hoe de leerlingen eenvoudig en snel naar school kunnen reizen. Kijk daarvoor op de pagina over de Bereikbaarheid van de school.

Zijn u en uw kind overtuigd van de keuze voor het Visser in Leiderdorp? Dan kunt u uw kind als volgt aanmelden: Aanmelden en dan...