Wat ons uniek maakt...

Het Visser 't Hooft Lyceum in Leiderdorp is een kleinschalige en veilige school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. Omdat we willen dat u zich goed kunt informeren over de school, vindt u hieronder een opsomming van de punten waarin we ons onderscheiden en waar we trots op zijn.


Elke brugklasser een eigen Chromebook

ICT neemt in ons leerproces een belangrijke plaats in. Vanaf schooljaar 2019-2020 werken alle nieuwe brugklasleerlingen niet alleen met een boekenpakket maar ook met een eigen Chromebook.

Chromebooks in ons onderwijs

ICT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Als school willen wij onze leerlingen goed voorbereiden op een volwaardige deelname aan de maatschappij. Dit betekent dat we in ons onderwijs zorgen voor een goede mix van leren met en zonder ICT: Blended Learning. Hiermee verrijken we de les en creëren we, afhankelijk van de behoefte van de individuele leerling, meer gelegenheid tot verdieping, verbreding of herhaling.
Voor deze vorm van gecombineerd leren is een eigen device onmisbaar. Leerlingen kunnen dan op school èn thuis met hetzelfde apparaat werken. Dit vereist een gebruiksvriendelijk apparaat waarmee leerlingen goed uit de voeten kunnen. Een Chromebook voorziet hierin.

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een computer die Chrome OS als besturingssysteem gebruikt en de Chrome browser als interface om op afstand diverse programma’s te kunnen gebruiken. De Chromebook ziet eruit als een laptop, maar is veel lichter en is standaard uitgerust met meerdere beveiligingslagen.
Een Chromebook:
• start snel op;
• heeft een accu die het makkelijk een volledige schooldag volhoudt;
• zorgt zelf voor de nodige updates;
• heeft een ingebouwde beveiliging;
• slaat alle bestanden automatisch online op...
• ...terwijl je ook offline kunt werken;
• is eenvoudig te beheren door de school.

Waarom zetten we deze stap nu?

Technologische vernieuwingen maken het mogelijk om beter aan te sluiten op de verschillende leervoorkeuren van leerlingen. Schoolboeken worden tegenwoordig meer en meer verrijkt met aanvullend digitaal lesmateriaal. Daarnaast motiveert het gebruik van gevarieerd lesmateriaal in een diversiteit van werkvormen de leerlingen.

Door leerlingen met een eigen device te laten werken is het ook beter mogelijk om aan te sluiten bij de individuele capaciteiten van een leerling. Er kan maatwerk geleverd worden door naast een basisleerroute ook hulpopgaven en verdiepende lesstof aan te bieden.

Een laatste belangrijke reden om meer gebruik te maken van een eigen Chromebook is dat we de leerlingen goed willen voorbereiden op het vervolgonderwijs. In het mbo, het hbo en het universitaire onderwijs is werken met een elektronische leeromgeving namelijk vanzelfsprekend.

Vervalt het lesboek?

Nee. Wij kiezen het beste van twee werelden: gebruik blijven maken van lesboeken, maar ook digitaal materiaal aanbieden. Bij de meeste vakken werken de leerlingen met de boeken én een Chromebook.

Is een Chromebook veilig?

Ja. Een Chromebook heeft een ingebouwde virus- en spambeveiliging en is standaard verbonden met internet, waardoor de beveiliging automatisch up-to-date is en je praktisch geen onderhoud nodig hebt.


Volg ons op Instagram

follow us on instagram

Momenteel werken wij aan een nieuwe Facebookaccount