Visser 't Hooft Lyceum Rijnsburg

Het Visser 't Hooft Lyceum in Rijnsburg is een protestants-christelijke school, waar iedere leerling welkom is. Wij zijn een kleinschalige, moderne en vooral goede middelbare school.

Het Visser in Rijnsburg biedt een volledige opleiding Vmbo-theoretische Leerweg aan en de eerste drie leerjaren van de Havo en het Atheneum (Vwo).

Wij bereiden onze leerlingen zo goed mogelijk voor de vervolgopleidingen en de maatschappij. Daarom besteden wij extra aandacht aan Nederlands, Engels en wiskunde/rekenen.

Iedere leerling heeft zijn eigen talenten. Om leerlingen hun talenten te laten ontwikkelen bieden wij op het gebied van creativiteit, sport en technologie een aanvullend programma in de Hartlijnen.

Benieuwd naar onze Open Dagen?

Donderdag 17 januari Informatieavond voor ouders
Zaterdag 26 januari Open Dag
Woensdag 6 februari Mini Open Huis

Zit uw zoon/dochter in groep 8, lees dan hier alles over onze Open Dagen!

Onze speerpunten (in een notendop):

1. ThuiswerkLuw Onderwijs (TLO)
Al het schoolwerk kan afgemaakt worden op school. Er kan op school een begin worden gemaakt aan het leerwerk. Door het 60-minuten-rooster zijn leerlingen altijd actief en de docenten kunnen zo optimale individuele begeleiding bieden.

2. Alle leerlingen een eigen laptop
De laptop is een krachtig digitaal middel dat ons onderwijs versterkt. Aandacht voor mediawijsheid is een belangrijke toegevoegde waarde in onze leerlijn burgerschap.

3. Burgerschap
Wij willen leerlingen helpen om goed voorbereid te zijn op de toekomst. In onze lessen en tijdens projectweken besteden wij daar extra aandacht aan.

4. Leerlingbegeleiding
Ons mentorcentraalsysteem zorgt ervoor dat leerlingen gerichte aandacht krijgen op het gebied van zorg, dyslexie, extra ondersteuning en talentontwikkeling. Goed omgaan met elkaar is de rode draad.

5. Vooruitkijken naar de havo en vwo-bovenbouw
Met een gericht programma wordt ervoor gezorgd dat de 3 Havo/Vwo leerlingen probleemloos én kansrijk instromen in de bovenbouw.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze manier van onderwijs? Lees dan hier meer!