Visser 't Hooft Lyceum Rijnsburg

Het Visser 't Hooft Lyceum in Rijnsburg is een protestants-christelijke school, waar iedere leerling welkom is. Wij zijn een kleinschalige, moderne en vooral goede middelbare school.

Het Visser in Rijnsburg biedt een volledige opleiding Vmbo-theoretisch aan en de eerste drie leerjaren van de Havo en het Atheneum (Vwo).

Op onze school besteden we extra aandacht aan Nederlands, Engels en wiskunde/rekenen. Om leerlingen hun talenten te laten ontwikkelen bieden wij op het gebied van creativiteit, sport en technologie een aanvullend programma in de Hartlijnen.


Boeken bestellen bij Van Dijk:

Het bestellen van de nieuwe lesboeken kan via de website van Van Dijk. Deze organisatie zorgt ervoor dat uw kind op tijd alle boeken en werkboeken voor het nieuwe schooljaar in huis heeft.
Bestellen voor 15 juli wordt door Van Dijk aangeraden, zodat u zeker bent dat de boeken op tijd bij u binnen zijn!


Onze speerpunten (in een notendop):

1. ThuiswerkLuw Onderwijs (TLO)
Al het maakwerk kan afgemaakt worden op school. Er kan op school een begin worden gemaakt aan het leerwerk. Door het 60-minuten-rooster zijn leerlingen altijd actief en de docenten kunnen zo optimale begeleiding bieden.

2. Alle leerlingen een eigen laptop
De laptop is een krachtig digitaal middel dat ons onderwijs versterkt. Aandacht voor mediawijsheid is een belangrijke toegevoegde waarde in onze leerlijn burgerschap.

3. Burgerschap
Wij willen leerlingen helpen om goed voorbereid te zijn op de toekomst. In onze lessen en tijdens projectweken besteden wij daar extra aandacht aan.

4. Leerlingbegeleiding
Ons mentorcentraalsysteem zorgt ervoor dat leerlingen gerichte aandacht krijgen op het gebied van zorg, dyslexie, extra ondersteuning en talentontwikkeling. Goed omgaan met elkaar is de rode draad.

5. Vooruitkijken naar de havo en vwo-bovenbouw
Met een gericht programma wordt ervoor gezorgd dat de 3 Havo/Vwo leerlingen probleemloos én kansrijk instromen in de bovenbouw.