Visser 't Hooft Lyceum Rijnsburg

Het Visser 't Hooft Lyceum in Rijnsburg is een protestants-christelijke school, waar iedere leerling welkom is. Wij zijn een kleinschalige, moderne en vooral goede middelbare school.

Het Visser in Rijnsburg biedt een volledige opleiding Vmbo-theoretisch aan en de eerste drie leerjaren van de Havo en het Atheneum (Vwo).

Op onze school besteden we extra aandacht aan Nederlands, Engels en wiskunde/rekenen. Om leerlingen hun talenten te laten ontwikkelen bieden wij op het gebied van creativiteit, sport en technologie een aanvullend programma in de Hartlijnen.

Open Dagen:

De meeste scholen hebben hun Open Dagen gehad, dat geldt ook voor onze school.
Je bent misschien wel op een paar scholen langs geweest om eens te kijken wat ze te bieden hebben.

Misschien heb je onze school nog niet bezocht? Of ben je wel langs geweest maar heb je toch nog een vraag? Of wil je graag nog een keer de sfeer proeven?

Stuur dan een mailtje naar meneer van der Heiden, de teamleider van de brugklassen, via hei@vhl.nl . Dan maakt hij graag een afspraak met jou en natuurlijk ook met je ouders!

Wil jij een dagje meelopen? Kijk dan deze korte film over een dag op het VHL Rijnsburg:

Onze speerpunten (in een notendop):

1. ThuiswerkLuw Onderwijs (TLO)
Al het maakwerk kan afgemaakt worden op school. Er kan op school een begin worden gemaakt aan het leerwerk. Door het 60-minuten-rooster zijn leerlingen altijd actief en de docenten kunnen zo optimale begeleiding bieden.

2. Alle leerlingen een eigen laptop
De laptop is een krachtig digitaal middel dat ons onderwijs versterkt. Aandacht voor mediawijsheid is een belangrijke toegevoegde waarde in onze leerlijn burgerschap.

3. Burgerschap
Wij willen leerlingen helpen om goed voorbereid te zijn op de toekomst. In onze lessen en tijdens projectweken besteden wij daar extra aandacht aan.

4. Leerlingbegeleiding
Ons mentorcentraalsysteem zorgt ervoor dat leerlingen gerichte aandacht krijgen op het gebied van zorg, dyslexie, extra ondersteuning en talentontwikkeling. Goed omgaan met elkaar is de rode draad.

5. Vooruitkijken naar de havo en vwo-bovenbouw
Met een gericht programma wordt ervoor gezorgd dat de 3 Havo/Vwo leerlingen probleemloos én kansrijk instromen in de bovenbouw.

Ons onderwijs werkt: 100% geslaagd

Voor de tweede keer in 5 jaar is iedere examenkandidaat van het Vmbo-T geslaagd bij ons op school!

Opnieuw een fantastisch resultaat waar we heel erg trots op zijn!
Lees hier meer over ons onderwijs.