Bruggers aan het woord

Na een half jaar op het Visser in Rijnsburg te hebben meegedraaid, vertellen onze bruggers uit klas 1C hieronder hun verhaal.

Het verhaal van o.a. hun schoolkeuze, de introductieweek, het werken met Thuiswerk Luw Onderwijs (TLO), het 60 minuten rooster en het werken met de laptops.

Waarom heb je voor het VHL gekozen?
Jelle: Omdat het een kleine school is en je doet heel veel huiswerk op school.
Kyra: Je wordt hier meer gezien als een persoon dan als een nummer. Op grote scholen kennen ze je niet bij naam hier wel. Ze hebben meer belangstelling voor je. En er wordt veel gedaan aan vakken waar je niet zo goed in bent.
Noa: Het is een kleine school met weinig leerlingen, dus docenten kunnen beter opletten, zodat er niet gepest wordt.
Luke: Het is een best technische school, er wordt veel met computers en laptops gewerkt. Je kunt veel online leren.

Wat is er zo leuk aan de introductieweek?
Wesley: Je kunt in de introductieweek wennen aan de school. Je leert wat je allemaal kunt verwachten. Je leert je klasgenoten kennen.
Luke: Je leert de docenten ook kennen en je leert hoe het werkt op school: dat je in de pauze je boeken kunt pakken, je krijgt je laptop, je leert dat je die ook thuis moet opladen!

Hoe gaat het nu op school?
Marijn: Goed! Het is gezellig, je hebt weinig leswisselingen door het 60 minuten rooster.
Luke: Super! Ik haal goede cijfers (vind ik), ik kan leuk in de pauze met mijn vrienden praten, je hoeft je niet te vervelen, je hebt genoeg te doen.
Ard-Jan: Ik heb gewoon veel meer zin in school sinds ik op de Middelbare school zit. Misschien omdat je niet de hele tijd met dezelfde docent zit. Als je in groep 8 een irritante docent had, zat je daar de hele dag mee opgescheept. En nu heb je wisselingen, dus je kunt wel een strenge hebben, maar dan heb je ook wel weer een leuke docent die dag. Strenge docenten vallen mee, er zijn wel veel leuke docenten.

Waarom moet je voor het Visser in Rijnsburg kiezen?
Wesley: Het is niet echt heel groot, dat is lekker. En als je gewoon goed werkt in de les, heb je geen huiswerk, alleen leerwerk. En het is een leuke school: je ziet iedereen elke dag.
Ard-Jan: Ik denk dat er meer wordt gepest op grotere scholen.
Thom: Het is hier altijd gezellig. We hebben niet zo’n grote aula, dus daar zit je gezellig met z’n allen op de apenrots te kletsen. Als je in een enorme aula zit, dan zit je niet zo gezellig met elkaar. En het is handig dat we kwu hebben. Als je je huiswerk in de les niet af hebt, dan kun je het dan afmaken.
Noa: Het is heel gezellig!
Luke: Er is altijd wel iets lekker te halen in de aula in de kantine: broodjes knak, soep, tosties, wraps, pizzabroodjes en smoothies en altijd gratis fruit!