Hartlijnen van het Visser:

Iedere leerling heeft zijn eigen talenten, is ergens erg goed in of wil graag ergens beter in worden.
Daarom biedt het Visser in Rijnsburg de mogelijkheid om te kiezen voor een Hartlijn. De keuze bestaat uit Sport, Kunst (Beeldend en Muziek) of Technologie. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen kiezen waar hun talent of interesse ligt.
Kortom leerlingen kiezen met hun hart voor een Hartlijn.


Vindt je kiezen tussen twee of drie Hartlijnen lastig, omdat je meerdere interesses of talenten hebt? Dat is natuurlijk geen probleem! Per vakantie is er de mogelijkheid om opnieuw te kiezen! Zo kun je al je talenten uitproberen!


Hartlijn Sport

Ben je sportief, goed in sport of vindt je sport erg leuk om te doen? Dan is de Hartlijn Sport echt iets voor jou!
Je krijgt dan 1 uur extra sport per week. In dit uur gaat het om verdieping en verbreding van de sporten die je in de gymles hebt gehad. Dat betekent dat je extra oefent ermee, net een stapje verder gaat dan in de les.
Maar er worden ook nieuwe sporten aangeboden. Sporten die niet in de gymles zitten. In de Hartlijn gaan de leerlingen bijvoorbeeld sporten buiten school: zwembad Aquamar, de sportschool of andere sportinstellingen kom je dan ook!

Iedereen kan sporten. Ieder op zijn eigen niveau. Op het Visser in Rijnsburg vinden wij het belangrijk dat iedereen, ongeacht het niveau, in kan stromen in onze Hartlijn sportklas.

Ten slotte zijn er voor onze leerlingen sporttoernooien die aansluiten op de bewegingsvaardigheden die de leerlingen hebben geleerd in de Hartlijn Sport.

Hartlijn Kunst

Ben jij de beste tekenaar van de klas? Of wil je leren tekenen als Picasso, Rembrandt van Rijn of Vincent van Gogh?
Dat kan, bij de Hartlijn tekenen! In dit deel van de Hartlijn Kunst ga je 1 uur extra per week aan de slag met kunst. In dit uur ga je op een actieve manier aan de slag gaat met onder andere tekenen, handvaardigheid en schilderen.

Na een jaar Hartlijn Kunst schilder jij de Mona Lisa na, weet je alles van tekenen en schilderen en hebben potlood, penseel, hout en klei geen geheimen meer voor jou!

Hartlijn Technologie:

Ben jij heel handig, technisch of goed met computers? Dan is de Hartlijn Technologie vast een goede keus voor jou!
Technologie is een combinatie van wiskunde en de natuurvakken en is een goede voorbereiding op de bovenbouwvakken ANW (Algemene NatuurWetenschappen) en NLT (Natuur, Leven en Technologie).

Tijdens het extra uur technologie staan twee vaardigheden centraal: zelf onderzoeken en zelf ontwerpen. Zo maken de leerlingen een (water)raket van huis-, tuin- en keukenspullen om zo hoog mogelijk de lucht in te schieten. Veiligheid staat natuurlijk voorop!

Ook maken de leerlingen in groepjes een Stop Motion Film met behulp van een fotocamera en de eigen laptop en worden de eerste stappen gezet in het programmeren van computergames.

Zo maar een klein voorproefje van wat er bij technologie gedaan wordt!